15 Mart 2013 Cuma

ERZURUM KETESİ TARİFİ


Erzurum ketesi
Malzemeler
hamuru için
2.5 subardağı süt
1 subardağı sıvı yağ
1küçük yaş maya
alabildiğince un
1 yaşık toz şeker 1 kaşık tuz

iç malzeme 
1 veya 1.5 kase un
kavurmak için biraz sıvı yağ bir tutam tuz

yufkalara surmek içi 1 bardak sıfı yağ yarım margarin beraber eritilecek.ustune surmek için yumurta.
Yapılışı
kamuru butun malzemeyi karıştırarak mayalı bir hamur elde ediyoruz. hamurun çabuk mayalanmasını istiyorsanız süt ü biraz ısıtın  ve hamurunuzu kabıyla beraber bir poşete koyun.
hamur mayalanırken iç malzemeyi hazırlayın.iç malzemeleri olan unu yağla hafif pembeleşene kadar kavurun tuzu unle beraber katın.
mayalanan hamudan bezeler yapın unlanmış bir tepsiye dizin yufkalar açılırken onlarda dinlenmiş olur.bezeler portakaldan daha büyük olsun.açtığınız yufkaları ikiye bölun margarin ve sıvı yağdan oluşan karışımdan surun her yufka parçasına1 veya 2 yemek kaçığı  yeterli yağladığınız yufkatu dört bir kenardan katlayarak önce dik dörtgen sonra kare şeklini alacak şekilde katlayın ve ortasına kavrulan unte dolu bir kaşık koyup bohça şeklinde katlayın yağlanmış tepsiye dizin ustune yumurta surulup 200c fırında fişirin.

AFYETOLSUN


11 Mart 2013 Pazartesi

PATİK MODELLERİ

 Tığla örulen motifli patik.
 Beş şişle öruluyor pembe ve mavi desenler örülürken ilmeklere dolanarak ortaya çıkıyor.

 Bu model ler iki şişle öruluyor taban kısmı 2 ters 2 duz örülüyor. boncuklu kısımda lastikteki ilmek sayısı yarıya indirildikten sonra ipe sizili boncuklarla haroşa örülüyor boncuklu kısım örulurken her iki taraftan birer ilmek eksiltılıyor.bilek bağıda arkada düğme dikiliyor.
Bu modelde aynı iki renkte oluşuyor lastik örülen kısım çok uzatılmasa daha iyi olur.